Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Beyaz Önlük Giyme Töreni
2023-2024 BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

2023-2024 BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

Fakültemize yeni başlayan öğrencilere yönelik olarak, beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

SAÜ Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, müzik dinletisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Yıldız, “Diş hekimliği mesleğinin özelliği nedeniyle hekimlerin sürekli kendini yenilemesi gereken bir bölümdür. Burada herkes eşittir ve herkesin yeteri kadar özgüvenli olması gerekir” diyerek konuşmasına başladı. Yıldız, önlüklerin temiz tutulması gerektiğini ve önlüklerin kanla, alçıyla ya da herhangi bir materyal ile kirlenmeyeceğini, dürüst olmamak, hastalara kötü yaklaşım ve özverisizlik ile kirleneceğini dile getirip katılanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

YKS başarısı ile birlikte bölüme birinci olarak kayıt olan Furkan Eker’e ise önlüğünü, Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al giydirdi.

Törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet YILDIZ, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROĞLU, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet BOSTANCI, SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret HALİS, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Diş Tabibi Metin ÇOBAN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tüm öğrencilerimize öğrenim hayatları boyunca başarılar dileriz.