Ana Sayfa
Duyurular
Diş Hekimliği Fakültesi’nde Devir Teslim
Diş Hekimliği Fakültesi’nde Devir Teslim

Diş Hekimliği Fakültesi’nde Devir Teslim

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Yıldız asaleten atandı.

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Selma Altındiş’in görevini Prof. Dr. Mehmet Yıldız’a devretti.

Prof. Dr. Mehmet Yıldız Kimdir?

1968 yılında Muş Bulanık’ta doğdu. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında başladığı Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki doktorasını “Sonlu elemanlar ve mekanik stres analiz yöntemleri kullanılarak post-core restorasyonlarının kuvvet altındaki davranışlarının incelenmesi” başlıklı tezi  tamamladı.

1998 yılında Atatürk Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başlayan Prof. Dr. Mehmet Yıldız, yine aynı üniversitede 2004 yılında doçent, 2010 tarihinde profesörlük ünvanı aldı. Yayımlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik çalışmaların yanı sıra eğitim komisyonu üyelikleri, fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyelikleri, anabilim dalı başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi çok sayıda idari görevlerde de bulunan Prof. Dr. Mehmet Yıldız, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Fotoğraflar